Panouri solare fotovoltaice informatii utile

Vrei panouri solare pe acoperis? Iata cateva informatii utile.

Panourile fotovoltaice sunt subventionate de stat - Cheltuielile eligibile.

Persoanele fizice care sunt interesate de montarea de panouri fotovoltaice acasă vor primi de la stat contravaloarea a 90% din preţul instalaţiei, dar nu mai mult de 20.000 de lei. Suma finanţată de autoritate se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa se suportă de către beneficiarul final, din surse financiare proprii.


Vezi ghidul complet de finantare al "Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice" de pe site-ul Ministerului Mediului... DETALII AICI

Banii acordaţi de stat vor acoperi costurile panourilor fotovoltaice, invertorul, materialele pentru conexiuni, structura de montaj a sistemului, modul de comunicaţie, contorul inteligent care măsoară cantitatea de energie produsă de sistemul de panouri fotovoltaice şi care permite colectarea şi transmiterea datelor relevante de la distanţă, în format electronic, tabloul electric curent continuu/curent alternativ. De asemenea, sunt finanţate şi cheltuielile cu montajul şi punerea în funcţiune a sistemului de panouri fotovoltaice, reprezentând maximum 15% din costurile echipamentelor şi instalaţiilor electrice, dar şi TVA aferentă cheltuielilor eligibile.

Tehnologii disponibile pentru panourile solare

Cele două tehnologii solare dominante pentru care se poate opta sunt: fotovoltaice, care utilizează matrice de celule pentru a transforma lumina soarelui în energie electrică, și termice, care utilizează lumina soarelui pentru a încălzi apa sau aerul pentru utilizarea în interiorul locuintei.
În cazul în care casa are nevoie de mai multa energie pentru încălzire, sau locuiți intro zona în care combustibilul de încălzire este costisitor în raport cu electricitatea, este indicata o investiție in panourile termice solare.

Aveti un acoperis care sa suporte instalarea de panouri solare?

Aceasta este aspectul cel mai important. În cazul în care acoperișul este umbros in cea mai mare parte a zilei pe tot parcursul anului, atunci trebuie sa vedeti daca exista un alt amplasament in locatia dvs. unde se pot monta si daca se justifica costurile pentru montarea unor astfel de panouri.
Dacă aveți un acoperiș însorit in cea mai mare parte a zilei atunci trebuie sa luati in calcul instalarea unor astfel de panouri. Trebuie sa verificati daca acoperisul dvs. suporta greutatea acestora si daca este necesara consolidarea acestuia. Aceste detalii le puteti obtine de la firma care comercializeaza/instaleaza panourile. Instalatiile solare au garantii de pana la 20 de ani sau chiar mai mult (in functie de producator) si de aceea e bine sa tinem cont de aspectul reabilitarii acoperisului, deoarece in cazul in care apar probleme la structura acoperisului vor aparea implicit costuri suplimentare cu demontarea/montarea si racordarea panourilor.

Imbunatatire eficienta energetica

Incearca sa obtii un audit energetic de la o firma specializata pentru a afla daca este necesara inlocuirea/repararea retelei electrice casnice si in vederea depistarii si inlocuirii consumatorilor casnici care au un consum de energie ridicat.

Comentarii

Postari populare