Google la 21 de ani

Google aniversare 21 ani

Motorul de căutare Google împlinește azi 21 de ani 

Google isi marchează aniversarea printr-un logo special în care este menționată „data de naștere”: 27 septembrie 1998. Creatorii lui nici nu bănuiau atunci că va deveni motorul de cautare favorit al utilizatorilor de internet.
Google a fost înfiinţat de Larry Page şi Sergey Brin, doi americani care s-au cunoscut în 1995 pe băncile Universităţii Stanford. Motorul de căutare Google a apărut la 9 ani de la înființarea www (World Wide Web), internetul modern, care a împlinit și el anul acesta, în martie, trei decenii.
Google se poate mândri cu faptul că face parte din „Big Four”: cele mai importante companii din domeniul internetului, alături de Apple, Facebook şi Amazon.

In urmă cu câteva zile, aceeasi companie, a făcut un alt anunț: susţine că a construit primul calculator cuantic, care poate efectua operaţii matematice dincolo de abilităţile celor mai multe dintre actualele supercomputere.
Compania Americana a anunțat de curând că va efectua investiţii suplimentare de trei miliarde de euro (3,32 miliarde de dolari) pentru extinderea centrelor sale de date din Europa. Gigantul american al internetului are centre de date în Finlanda, Olanda, Irlanda şi Belgia.

Comentarii

Postari populare